Blog

HÍREK,ÉRDEKESSÉGEK


Kiállítási kisokos - Hogy az esküvő kiállítás szuper élmény legyen, és ne fárasztó nyűg

ss


Kivel? Először is gondold végig, hogy kivel mennél. Lehet, hogy a vőlegényed fontos (nélkülözhetetlen :) ) részét képezi majdani esküvőtöknek, de ha tudod, hogy ki nem állhatja a tolongást, hangzavart, nyüzsgést, akkor inkább kíméld meg. Hidd el, értékelni fogja! Összegyűjtheted a neked tetsző szolgáltatók promóciós anyagait, fotózhatsz, jegyzetelhetsz, és este, vagy másnap, nyugodt körülmények között átbeszélhetitek, hogy mit láttál. Ebben az esetben hívd el inkább a legjobb barátnődet, lánytestvéred, vagy édesanyád, legyen ez egy csajos program! Ha pedig párod mégis felszívja magát, és bebizonyítja Neked, hogy Ő annyira szeret Téged, hogy még egy ilyen kiállításra is elkísér, akkor tudd, hogy kincset találtál személyében ;) Viccen kívül: akkor lesz élmény egy esküvő kiállítás, ha nem kényszer, és mindenki jól érzi magát.

Mikor? A kiállítások általában két naposak. Fontos tudni, hogy a szombati napokon, 11 és 15 óra között vannak általában a legtöbben, így ha nem szereted a túl nagy tumultust, időzítsd a látogatást szombaton késő délutánra, vagy vasárnap délelőttre. Még egy bennfentes tipp: vasárnap este sokkal rövidebb idő áll a kiállítók részére, hogy kipakoljanak, ezért 18:00-kor a legtöbben elkezdenek rohamtempóban elpakolni. Ilyenkor kisebb-nagyobb kocsikkal jönnek, mennek, autókkal parkolnak a bejáratokhoz, és hirtelen azt veszed észre, hogy már a kijáratot se látod a nagy kavarodásban. Ne hagyd az utolsó pillanatra a látogatást, Neked is kényelmesebb lesz úgy. És abban is egészen biztosak vagyunk, hogy ha Te még éppen az egyik kiállítónál nézelődsz a zárás előtti pillanatokban, nem fog elküldeni, és kedvesen válaszol majd minden kérdésedre! :)

Miben? Ne tűsarkúban! Ha csak nem vagy Carrie Bradshaw, aki a maratont is tűsarkakon futja, akkor ezt a lábbelit hagyd most otthon. Vegyél fel kényelmes cipőt, hidd el, a több ezer négyzetméter bejárása után hálás lesz a lábfejed minden része érte! Öltözz rétegesen, mert az időjárás bent is változik: nyitáskor még hűvösebb van, de ahogy telik az idő, a sok látogató, reflektor és az ablakokon besütő nap gyorsan felmelegíti még azt a nagy teret is. Érdemes magaddal hoznod egy vászontáskát, amit a válladra akaszthatsz, mert minden egyes standnál begyűjthetsz egy kis szórólapot, egy kis ajándékot, egy nagy és vaskos katalógust, melyeknek együtt hidd el, már szép súlya van. Így a kezeid is szabadok maradnak, és a névjegykártyákat sem fogod szétszórni.

Hogyan? Tervezz előre! Akár a szervezés kezdetén vagy még, vagy már éppen csak egy-két dolog hiányzik az álomesküvődről, az előre gondolkodás itt is kifizetődik (néha szó szerint is!). Kezdd a rendezvény honlapján: nézd meg a szolgáltatókat, gondold végig, hogy Neked mire van még szükséged! Nézd meg a térképet is, nem árt, ha nagyjából ismered az elrendezést már érkezés előtt is (ruhatár, mosdók, büfé, színpadok). A programok között is böngészhetsz, rengeteg hasznos előadással, beszélgetéssel szoktak készülni a szervezők, a meseszép ruhák bemutatóiról nem is beszélve :) Sok kiállításra szoktak készülni kuponfüzettel is a szervezők, ezeket általában a rendezvény weboldaláról lehet letölteni. Készülj jegyzetfüzettel, vagy használj hozzá applikációt a telefonodon (mi a Google Keep alkalmazást ajánljuk: ingyenes, és minden Google termékkel kompatibilis, minden eszközödről elérhető) Fontos információkat tudhatsz meg a szolgáltatóktól, melyeket érdemes fejben tartani a stresszmentes szervezéshez: rendelési határidők, fizetési feltételek, szabad időpontok. Készíts fotókat, hogy később is emlékezz arra, hogy mi tetszett.

Még néhány fontos tipp:

- bár sokszor készülnek a kiállítók helyszíni, kedvezményes vásárlási lehetőséggel, próbálj meg észszerűen gondolkodni: egy hirtelen felindulásból elkövetett fejdísz-vásárlást, vagy karikagyűrű-rendelést lehet, hogy később megbánnál. Ne kapkodj! Próbálj, kérdezz, jegyzetelj, fotózz és kérj árajánlatot! Aztán aludj rá egyet, vagy akár többet is, beszélgessetek róla, és ha még akkor is úgy érzed, hogy megtaláltad az igazit, akkor rendeld meg. Na persze, ha Te már eleve úgy érkezel a kiállításra, hogy pontosan tudod, mit akarsz, vagy első pillantásra szerelembe esel a kiszemelt darabbal, akkor ne várj, rendeld meg akkor és ott! :)

- készülj készpénzzel, és kártyával is! Sok helyszínen csak a bankkártyás, vagy feltöltőkártyás (pl FestiPay) fizetési mód lehetséges pl a büfékben, míg a szolgáltatók nem biztos, hogy kihozzák a bankkártya terminálokat; náluk nyugta/számla/átvételi elismervény ellenében készpénzzel tudsz fizetni, előleget vagy foglalót hagyni.

- nézz utána a tömegközlekedési, parkolási lehetőségeknek. Sokszor érdemes távolabb parkolni, és tömegközlekedéssel megközelíteni a helyszínt. Nem csak a “spórolás” miatt, de sokszor kell várakozni, hogy bejuss a parkolóba, sőt, előfordul, hogy teljesen meg is telik.

- ha van kedvenc szolgáltatód, kövesd figyelemmel a weboldalát, vagy közösségi média csatornáit: fontos információkról, kedvezményekről értesülhetsz! ;)Reméljük, hogy írásunkban Te is találtál néhány hasznos, új tippet, és nagyon várjuk, hogy találkozhassunk a szezon legnagyobb rendezvényein! Keresd gyönyörű, forrasztás nélkül készülő karikagyűrűinket az óriási forgó gyűrűpár alatt!